EL TAST DE LA MITJA · 26/10/2024/10:30

D
H
M
S

La Federació Catalana d’Atletisme compleix 100 anys

El 2 de setembre de 1915 es va fundar per iniciativa de les entitats esportives catalanes la Federació Catalana d’Atletisme, per tant aquest segon dia de setembre la Federació Catalana compleix 100 anys.
En la creació de la Federació Catalana d’Atletisme també hi intervingueren personalitats destacades de la vida catalana i d’alguna manera també els cronistes esportius de l’època que impulsaren els ideals esportius simbolitzats per l’atletisme.

logo-federacio-cat-atl-02

Durant aquests 100 anys han estat moltes les tasques i activitats que des de la federació s’han realitzat, ja que des dels seus principis es va treballar en la difusió i reglamentació de l’atletisme, així com es va fomentar la integració dels diferents estaments que a dia d’avui formen la federació.
És la Federació amb més antiguitat de l’estat espanyol, havent estat fundada abans que la Federació Espanyola. Pionera en la creació dels diferents Campionats de Catalunya com també de Campionats d’Espanya de tota mena.
En tots els àmbits atlètics la FCA sempre ha estat i continua essent capdavantera de l’atletisme espanyol. També a nivell internacional han estat molts els triomfs que els atletes catalans han aconseguit en diferents competicions internacionals, com Jocs Olímpics, Campionats del Món i d’Europa, entre d’altres. Així mateix i gràcies a l’empenta de directius, clubs, tècnics i jutges, Catalunya ha estat seu de les més importants competicions atlètiques internacionals.
La Federació Catalana celebra el Centenari de la seva fundació durant tot un any amb la celebració d’actes i esdeveniments programats. El maig de 2015 van començar amb la celebració de les primeres Jornades Tècniques, el VIè Barcelona Internacional FICTS Festival va retre un homenatge a la Federació al Museu Olímpic i de l’Esport, i es va convocar el Concurs del Logo del Centenari que es va lliurar el 10 de juny. El mes de juliol es van realitzar la segones Jornades Tècniques i es va celebrar el Míting del Centenaria l’Estadi de Serrahima, un esdeveniment extraordinari i un dels millors que es recorden.
El proper mes de novembre està prevista la inauguració de l’Exposició Itinerant: Centenari de la Federació Catalana d’Atletisme al Museu Olímpic i de l’Esport i que posteriorment es desplaçarà a diferents seus arreu de Catalunya.
Dins de la programació, també està previst un Acte de Reconeixement als Atletes Olímpics Catalansamb un sopar institucional on es retrà homenatge als atletes olímpics catalans i altres estaments de l’atletisme com entrenadors, jutges, directius, Clubs, etc.
Per acomiadar el centenari, la Federació té previst també celebrar una important Prova en Ruta, sol·licitar l’organització del Campionat d’Espanya de Cros 2016 i la celebració d’un gran Míting Internacional Centenari en Pista Coberta.
La Federació Catalana vol agrair el suport rebut durant la celebració d’aquest Centenari, tant de les institucions com de totes les persones que formen part de la família atlètica catalana, a la qual també volem felicitar perquè és el Centenari de tots.