EL TAST DE LA MITJA 2023 · 28/10/10:30

D
H
M
S

XXVII Cursa de Gegants

Durant el primer cap de setmana de febrer la ciutat de Granollers celebrarà un dels esdeveniments esportius més importants de l’any, la Mitja Marató. Durant tot el cap de setmana a la ciutat es respira l’ambient de la Mitja amb la celebració de diferents actes, un d’aquests exemples és la Cursa de Gegants. Que en sabem d’aquest acte?
La Cursa de Gegants, organitzada cada any per l’Associació Esportiva La Mitja, va sorgir l’any 1991 amb l’objectiu de promocionar la tradició gegantera en un escenari tan popular com és la Mitja Marató, en aquells anys l’acte era una competició únicament entre els gegants de dues poblacions, el Gegant Magí de la Garriga i els Gegants Biscarri i Galí de les colles de Blancs i Blaus de Granollers. Aquest acte amb el pas dels anys, ha anat creixent i evolucionant fins a convertir-se en un dels actes més singulars i coneguts del món geganter.
El dissabte 3 de febrer, en Biscarri i en Galí faran d’amfitrions d’una quinzena de colles geganteres que visitaran la ciutat per participar en la XXVII Cursa de Gegants. L’acte s’iniciarà a les 17 h amb una mostra de tots els gegants participants en la plaça de l’Església, a les 18 h sortiran en cercavila passant per la plaça de la Porxada i pel carrer sant Roc fins davant de la Fonda Europa, on a les 19 h començarà l’emblemàtica cursa de gegants, dividia en dues categories, gegantons i gegants.